Totes les cançons parlen de tu i Ruta Estellés amb 4t d’ESO

El mes passat els alumnes de 4t d’ESO tingueren un desembre molt actiu en l’assignatura de Valencià. Llengua i literatura. Molta feina, alguns crits i molta il·lusió!

La narrativa la treballàrem amb la trobada amb l’escriptor Xavi Sarrià i la seua novel·la Totes les cançons parlen de tu. En aquesta trobada l’alumnat s’esforçà moltíssim per rebre l’autor, amb la presentació de les lectures augmentades (que partien de la Proposta didàctica de Sembra Llibres), així com de l’actuació de la banda sonora d’aquesta novel·la “La vida sense tu” que interpretaren en català i francés (amb trompetes, fagot, flauta, guitarra, clarinet, percussió, saxo…) i la decoració de l’aula on va tindre lloc (amb retrat de l’autor i racó musical, entre altres coses). La cançó després va ser enregistrada i la vam tindre com a timbre en l’institut, tot un plaer!

xavi i alumnes

xavisarrià1

La poesia la treballàrem a partir d’una ruta literària a Burjassot. Els alumnes de manera grupal memoritzaren poemes representatius d’Estellés i els van anar recitant en llocs emblemàtics, com ara l’horta, el forn dels seus pares, la casa en què va nàixer o el cementiri. I tot el recital, acompanyat per la guitarra d’un alumne (que desgraciadament ja no està entre nosaltres, s’ha canviat d’institut). Quina meravella, malgrat la contaminació acústica dels cotxes o el fet de ser dia de mercat a Burjassot! I encara més… mentre recitaven “Testament mural” a la fosca escaleta, va i se’ns apareix la filla d’Estellés aplaudint-nos… Què més podíem demanar? Un dia molt gran! 🙂

ruta estellés1

ruta estellés11

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s