Un tràiler de lectura en equip

Dijous, 30 de juny de 2016 a les 00:00h

L’AVL i el Consell Escolar Valencià fomenten la lectura en valencià amb una campanya

El primer equip, encarregat de presentar la campanya, està format per representants de l’alumnat, famílies, docents, escriptors, sindicats i centres privats


Foto presentació ‘Un tràiler de lectura en equip’.

RedactaVeu / València.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb la col·laboració del Consell Escolar Valencià, ha iniciat la campanya ‘Un tràiler de lectura en equip’ que té per objectius: “Promoure la lectura com a element clau per a l’aprenentatge i fomentar l’ús del valencià, el treball en equip i l’ús responsable de les xarxes socials”. Per prendre part d’aquesta proposta s’han de crear equips que compartisquen les seues lectures a través de les xarxes socials i han de fer un vídeo en forma de tràiler cinematogràfic sobre el llibre escollit.
La campanya s’ha presentat, aquest matí, al monestir de Sant Miquel dels Reis, en un acte que ha comptat amb la presència del president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer; la presidenta del Consell Escolar Valencià, Encarna Cuenca, i el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano.
Més d’un centenar d’assistents han sigut testimonis de la formació simbòlica d’un primer equip amb representants de la comunitat educativa. L’acte ha comptat, també, amb les actuacions dels músics Vicent Torrent i Miquel Gil, que han musicat el poema La rosa de paper d’Estellés, un text que ha constituït el fil conductor de la presentació.
En la seua intervenció, el president de l’AVL, Ramon Ferrer, ha destacat “la necessitat d’estima, de cura i de compromís per la nostra llengua i per la nostra literatura”. Una campanya com aquesta, ha dit el president de l’AVL, és “una bona contribució a la difusió i la promoció del valencià en tots els àmbits socials. En definitiva, el que volem, des del Consell Escolar i l’AVL, és dignificar la nostra llengua i sentir-nos orgullosos de parlar-la”.
Per la seua part, la presidenta del Consell Escolar Valencià, Encarna Cuenca, ha destacat que “la lectura és la principal eina d’aprenentatge i cal que els xiquets i les xiquetes lligen per a ser ciutadans participatius. Però la lectura tradicional ha canviat i hem de parlar de pantalles, formats, hipervincles o textos discontinus. Per això necessitem saber què, com i amb qui llegeixen els xiquets per aconsellar noves maneres de promoure la lectura en l’educació”.
Fases i premis de la campanya
‘Un tràiler de lectura en equip’ és una iniciativa que pretén promoure l’hàbit lector creant equips de lectura, ja siga en l’àmbit familiar, el centre educatiu, les biblioteques o els municipis amb l’objectiu de compartir lectures a través de les xarxes socials, principalment Twitter i també Youtube, on els equips han de publicar un tràiler audiovisual sobre el llibre escollit. El concurs té set categories diferents i els guanyadors i finalistes dels diferents apartats rebran una tauleta i un bonus de productes culturals. A més, tots els participants rebran un obsequi.

Tots els detalls sobre les bases, premis i terminis els teniu disponibles al següent espai web.

La Veu

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s