Simposi #Decàleg CECV. Trending topic

3e957755-145c-4050-b2f7-d90f6cddf729-2El Consell Escolar Valencià ha organitzat els dies 3 i 4 de febrer el Simposi Decàleg del CECV, al MuVim, per a debatre i enriquir les 343 propostes d’acció de l’organisme educatiu valencià.

Aquest document reuneix recomanacions de millora per a la comunitat educativa que va començar a les Corts Valencianes l’octubre de 2011 i que es va traduir en la creació d’una comissió no permanent de treball creada per a estudiar les tècniques i actuacions per a millorar el rendiment escolar i les possibilitats d’ocupació dels joves.

En aquesta comissió, van participar durant quasi tres anys 26 persones de diversos perfils i procedències, expertes i experts de reconegut prestigi, representants d’organitzacions sindicals, representants d’estudiants i de famílies, agents socials, membres de l’Administració i altres personalitats representatives de l’educació valenciana. Finalment, Les Corts van aprovar la resolució 566/VIII també per unanimitat, i es van convertir en un precedent que marcaria el camí représ per aquest Consell Escolar amb posterioritat.

La resolució va marcar una important fita, ja que per primera vegada es va aconseguir a les Corts Valencianes un consens essencial entre tots els grups polítics, tant en el diagnòstic com en la necessitat d’articular un conjunt de mesures encaminades a posar fi a aquest problema.

Al darrer any s’ha gestat un decàleg amb un bon nombre d’objectius estratègics elaborats per tots els membres del CECV mitjançant la metodologia Delphi. Els deu eixos en què s’assenta aquest decàleg són l’alumnat, la família, el centre educatiu, els entorns d’aprenentatge no formals, la tasca i les polítiques educatives, la cultura de la participació, els models pedagògics innovadors, l’orientació educativa i professional, i, finalment, l’educació ètica, cívica i social.

El conseller Vicent Marzà ha destacat que “aquest treball és especialment important en el moment d’inici dels treballs que conduiran a la Llei Valenciana d’Educació, que volem que tinga el mateix consens que el decàleg i que segur que li deurà gran part del seu esperit”.

Els objectius del simposi han estat dialogar, fer propostes d’actuació i compartir reflexions sobre la comunitat educativa. Les actes constituiran el document del decàleg amb les aportacions de tots els ponents en forma de pròlegs a cada eix, text que es presentarà en societat per diversos canals.

Durant dos dies s’han celebrat 10 taules redones d’una hora presentades per alumnat de distints nivells educatius. En cada taula, els experts han dialogat sobre els objectius de cada eix, les virtuts i les mancances, i ja de vesprada, en els grups de treball simultanis, han proposat un text de presentació per a cada eix.

Al simposi han assistit els presidents dels consells escolars autonòmics i de l’Estat, els representants socials i els diputats que van comparèixer a Les Corts per a la redacció del projecte, trenta experts reconeguts en els diferents àmbits de l’educació, els membres del Consell Escolar, que l’han organitzat i actuen com a moderadors, així com el conseller, Vicent Marzà, i el secretari d’Educació, Miguel Soler. Les jornades han comptat també amb l’assistència de tots els assessors dels CEFIRE, els seus directors, a més de seixanta docents inscrits, alumnat i els consellers i conselleres del Consell Escolar Valencià.

La trobada s’ha pogut seguir per mitjà de la xarxa social Twitter amb l’etiqueta #DecalegCECV.

Hem estat trending topic!

Si voleu escoltar la cloenda i les intervencions de les taules redones:

http://mestreacasa.gva.es/web/consellescolar/xarxessimposi

Si voleu consultar el text escrit del nostre Decàleg:

http://mestreacasa.gva.es/web/consellescolar/decaleg

VÍDEO DEL DECÀLEG

img_0792

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s