De confinament i altres despropòsits

Ja fa vora un any que no publique cap entrada. La veritat que han passat moltes coses (potser massa) i he fet moltes lectures (a l’Instagram @monarmaite les publique habitualment). I més que en faré a casa confinada ja que, a hores d’ara, forme part de dos jurats de premis literaris.

A novembre vaig tindre la sort de viatjar a Mallorca i ajudar el claustre del CEIP Gabriel Vallseca a millorar el seu Pla de Lectura de Centre. I tot amb l’ajuda de Mar Gutiérrez, una assessora d’atenció a la diversitat i inclusivitat del CEP de Palma. Al mateix temps vaig fer una substitució a la Universitat de València per impartir el teatre en el període democràtic durant un mes, on l’alumnat a través de molta voluntat i d’un treball col·laboratiu va ser capaç de crear la seua pròpia Antaviana anomenada Hègira.

Des de desembre he tornat a l’institut (després de quatre anys treballant a la Conselleria d’Educació i aprenent molt d’Encarna Cuenca Carrión) i amb una mica de pena i un munt d’il·lusió he passat a formar part del Departament de Valencià. Llengua i Literatura de l’IES Joanot Martorell de València i a tornar a impartir classe a 4t d’ESO i 1r de Batxillerat, també he començat a conéixer el món de la ràdio escolar, m’he ensenyat a jugar a la Fallera calavera i m’he tret el curs de direcció de centres educatius. A hores d’ara, i a causa d’aquesta pandèmia, el professorat estem fent teletreball amb les plataformes Aules i Webex.

La novena edició del Diploma en Cultura, Lectura i LIJ està a punt de tancar i he tornat a gaudir amb l’alumnat i a aprendre un fum de coses. No em canse de compartir els fòrums amb docents, bibliotecaris, llibreters i persones interessades en el món del llibre. Fins i tot a desembre vaig tindre l’oportunitat d’anar a Madrid  al Centre Cultural – Llibreria Blanquerna gràcies a una alumna del Diploma de la huitena edició. També hem conegut dos escriptors, Víctor Garcia Tur i Els romanents i Marta Meneu-Borja i El senyal (Gràcies Toni per convidar-nos al teu centre a la tertúlia literària). A més a més, el TFD de la huitena edició “Fem bibliopati”  ha estat premiat a la Categoria A. Treball Final de Màster o Treball Final de Postgrau del II Premi FULL d’investigació i difusió de la lectura.

He estat col·laborant amb el projecte LORAN de l’editorial SM amb Rosa Cortés i la veritat que hem fet un repàs en aquests últims mesos de lectures informacionals i de tota la literatura actual i clàssica adreçades a un públic infantil. Biblioteques (incloses e-biblio de València i Catalunya), llibreries  i la xarxa han estat els nostres pilars bàsics. També amb Espais Escrits, i la Mireia Munmany, la Maria Peris i jo estem enllestint un projecte en què les dones i l’art postal tenen un paper protagonista. I, pel que fa a les propostes didàctiques d’obres literàries, la meua germana i jo n’hem elaborat unes quantes per Bromera i Sembra de manera conjunta.

I per acabar sols vull destacar el paper que les biblioteques escolars juguen en la meua vida actualment, com una de les princials línies d’investigació, i la importància  que ha tingut Gemma Lluch en aquest any tan complicat.

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s