Projecte Pigmalió, Amb trellat i forrellat i biblioteca escolar a l’IES Joanot Martorell (València)

Des que va començar el curs 2021-2022, no hem parat.

Amb el nou equip directiu, s’han encetat nous projectes com el Projecte Pigmalió (gràcies Pilar Pérez per donar-me’l a conéixer). Aquest projecte que enguany coordine amb l’ajuda de Montse Garay parteix del programa de tutoria entre iguals que ja encetaren fa uns anys amb l’orientadora Mercedes i que, desgraciadament, la COVID va frenar. Comptem amb 150 membres de la comunitat educativa pigmalions (entre majors, menors i professorat) i els patis del dilluns “amb les nostres taules de fusta” s’han convertit en un espai perquè la convivència del centre millore i l’alumnat, de manera voluntària, senta que forma part d’un projecte.

El segon projecte que hem posat en marxa un grup de professors ha estat el de la creació d’una revista escolar, arran de la jornada organitzada pel GTBE del COBDCV a la qual assistírem l’estiu passat. La revista està finançada per l’AMPA del centre, que també tenen la seua columna. La revista Amb trellat i forrellat és trimestral, totalment en valencià i comparteix un fil conductor social. El primer número s’ha centrat en la violència de gènere i l’homofòbia; el segon, en el racisme i la xenofòbia i, el tercer, el protagonitzaran el feixisme i els conflictes bèl·lics. Sort de comptar amb un periodista en el nostre departament, gràcies Víctor!

El tercer projecte ha estat la creació d’una comissió de biblioteca formada per professores del centre (un plaer treballar amb vosaltres Maite i Carmen) que amb la jornada de portes obertes que vamb organitzar hem continuat la tasca d’altres cursos i hem intentat que la biblioteca es convertisca en un referent del centre i amb la seua prestatgeria morada i la col·laboració amb la Comissió d’Igualtat.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s