Un club de lectura a l’IES Enric Soler i Godes

Enguany m’he incorporat al meu centre definitiu, faig classe al poble on visc i això suposa anar caminant i vore tots els dies el cel i els camps de bon de matí en la seua varietat de colors. També implica que és la primera vegada, després de més de vint anys fent classe, que el meu alumnat és majoritàriament valencianoparlant (llevat quan he estat d’associada a Filologia Catalana o a les dotze edicions que portem ja al postgrau Diploma en Cultura, Lectura i LIJ) i per a una professora de Valencià. Llengua i Literatura acostumada a treballar als afores de la ciutat de València i a territoris d’exempció (que encara continuen, lamentablement) és tota una novetat.

He gaudit molt allà on he anat, independentment de la distància i de la llengua materna, he trobat alumnat bonic allà on he estat i m’han fet feliç de maneres molt diverses (recorde especialment les classes musicals vespertines d’anàlisi literària amb l’alumnat de 2n de batxillerat al Garay, el dia que me’n vaig anar del Villar per incorporar-me a la Conselleria, que el meu alumnat em va cantar “La vida sense tu”, l’alumnat i professorat implicat al Pigmalió que vaig coordinar al Joanot o la bondat de la meua tutoria del curs passat recitant poemes de LaMeuaPau).

Com no podia ser d’una altra manera, aquest curs també m’han sorprés ja, i encara estem a la segona avaluació. Per una banda, amb la participació voluntària (molt, molt elevada) al Diàleg amb l’escriptora de la UV del meu alumnat de 1r de batxillerat, en què han llegit (i a la majoria els ha agradat) la novel·la de Maite Salord. I, d’altra, amb la creació d’un club de lectura al centre per iniciativa de tres alumnes de 2n d’ESO de l’Aula Talents.

Durant un pati vam vindre les tres a parlar a la biblioteca (Aurora les envià a Maria Jesús i Maria Jesús a mi) i em van explicar la seua intenció de muntar un club de lectura i si tenien la possibilitat de fer-ho. De seguida van obtindre una resposta afirmativa i anàrem per feina. Quedàrem que eixe cap de setmana elaborarien un cartell i el divendres següent ens reuniríem una altra vegada a la biblioteca amb la gent que volguera participar. En anar-se’n de la biblioteca, dues alumnes de 2n de Batxillerat que estaven allí estudiant mostraren interés i acudiren a la reunió, ja eren cinc alumnes interessades. I així ho vam fer. Dilluns penjàrem els cartells i divendres ens reunírem unes deu persones femenines i Urbà Lozano. Hem creat un grup de whatsapp per concretar dates, horaris i tots els dubtes que ens puguen sorgir. A mitjan febrer tenim la primera sessió, on cadascuna llegirem un dels nostres fragments literaris preferits per tal de presentar-nos al club i decidir quina serà la pròxima lectura.

Si tot va bé, l’hora de reunió serà un dimarts al mes de 13.00h a 14.00h.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s